Sowa jarzębata (Surnia ulula) – gatunek średniej wielkości ptaka drapieżnego z rodziny puszczykowatych (Strigidae), zamieszkujący Eurazję i Amerykę Północną. Nie jest zagrożony.
Sowa jarzębata
Species profile
Sowa jarzębata
Surnia ulula
Awaria natury w ciele sowy polującej jako dzienny jastrząb spędzona na Barycz wyłącznie za sprawą syberyjskiego absolutnego głodu.
sowa-jarzebata
From species notes
More profiles
