
(c) Ján Svetlík, some rights reserved (CC BY-NC-ND)
Mewa czarnogłowa
Ichthyaetus melanocephalus
★★★
Near threatenedHabitat: Otwarte wodyDiet: WszystkożercaWingspan: 100 cm
View on iNaturalist
Listen to calls:
Mewa czarnogłowa (Ichthyaetus melanocephalus) – gatunek dużego ptaka wodnego z rodziny mewowatych (Laridae). Nie jest zagrożony wyginięciem.
