
no rights reserved, uploaded by Andy Wilson
Łabędź czarnodzioby
Cygnus columbianus
★★★★
Critically endangeredHabitat: Otwarte wody / ŁąkiDiet: RoślinożercaWingspan: 190 cm
View on iNaturalist
Listen to calls:
Łabędź czarnodzioby (Cygnus columbianus) – gatunek dużego ptaka z podrodziny gęsi (Anserinae) w rodzinie kaczkowatych (Anatidae).
