
(c) hedera.baltica, some rights reserved (CC BY-SA)
Wrona siwa
Corvus cornix
★
无威胁栖息地: Łąki / Miasto食性: Wszystkożerca翼展: 100 cm
在 iNaturalist 上查看
聆听鸣叫:
Wrona zwyczajna, wrona siwa, wrona (Corvus corone) – gatunek średniej wielkości ptaka z rodziny krukowatych (Corvidae), zamieszkujący Eurazję oraz niewielkie obszary w północnej Afryce. Zasadniczo wędrowny, choć duża część osobników jest już osiadła (zwłaszcza populacje miejskie). Nie jest zagrożony.
描述文本来自波兰语维基百科,以 Creative Commons Attribution-ShareAlike 许可共享。
