
(c) Terry Gray, some rights reserved (CC BY-NC), uploaded by Terry Gray
Sowa jarzębata
Surnia ulula
★★★
近危栖息地: Lasy食性: Drapieżnik翼展: 80 cm
在 iNaturalist 上查看
聆听鸣叫:
Sowa jarzębata (Surnia ulula) – gatunek średniej wielkości ptaka drapieżnego z rodziny puszczykowatych (Strigidae), zamieszkujący Eurazję i Amerykę Północną. Nie jest zagrożony.
