
(c) Paul Cools, some rights reserved (CC BY-NC), uploaded by Paul Cools
Siewka morneńska
Charadrius morinellus
★★★★
极危栖息地: Pola食性: Owadożerca翼展: 60 cm
在 iNaturalist 上查看
聆听鸣叫:
Mornel (Eudromias morinellus) – gatunek średniego ptaka wędrownego z rodziny sieweczkowatych (Charadriidae), zamieszkujący wyspowo pasma górskie od północnej części Wysp Brytyjskich przez Półwysep Skandynawski, Ural, góry Syberii po Półwysep Czukocki. Na południu osiąga północno-wschodni Kazachstan, północno-zachodnie Chiny i Mongolię. Zimuje w Afryce Północnej, na Bliskim Wschodzie oraz w Iranie. Nie jest zagrożony wyginięciem.
描述文本来自波兰语维基百科,以 Creative Commons Attribution-ShareAlike 许可共享。
