
(c) Ad Konings, some rights reserved (CC BY-NC), uploaded by Ad Konings
Kawka
Coloeus monedula
★
无威胁栖息地: Miasto / Lasy食性: Wszystkożerca翼展: 73 cm
在 iNaturalist 上查看
聆听鸣叫:
Kawka (zwyczajna) (Coloeus monedula) – gatunek średniej wielkości ptaka synantropijnego z rodziny krukowatych (Corvidae), blisko spokrewniony z kawką srokatą. Zamieszkuje Eurazję i północno-zachodnią Afrykę.
描述文本来自波兰语维基百科,以 Creative Commons Attribution-ShareAlike 许可共享。
