
(c) Геннадий, some rights reserved (CC BY-NC), uploaded by Геннадий
Jer
Fringilla montifringilla
★★
低危栖息地: Lasy / Pola食性: Ziarnojad翼展: 26 cm
在 iNaturalist 上查看
聆听鸣叫:
Jer, zięba jer (Fringilla montifringilla) – gatunek małego ptaka wędrownego z rodziny łuszczakowatych (Fringillidae). Zamieszkuje Eurazję, zimą także północną Afrykę. Nie wyróżnia się podgatunków. Nie jest zagrożony.
描述文本来自波兰语维基百科,以 Creative Commons Attribution-ShareAlike 许可共享。
