
(c) Aleksey Levashkin, some rights reserved (CC BY-NC), uploaded by Aleksey Levashkin
Droździk
Turdus iliacus
★★
低危栖息地: Lasy / Łąki食性: Wszystkożerca翼展: 34 cm
在 iNaturalist 上查看
聆听鸣叫:
Droździk, drozd rdzawoboczny (Turdus iliacus) – gatunek średniej wielkości wędrownego ptaka z rodziny drozdowatych (Turdidae). Występuje w Eurazji i w północnej Afryce (podczas zimowania). Nie jest zagrożony wyginięciem.
描述文本来自波兰语维基百科,以 Creative Commons Attribution-ShareAlike 许可共享。
