
(c) Oleg, some rights reserved (CC BY-NC), uploaded by Oleg
Bączek
Ixobrychus minutus
★★★
近危栖息地: Trzcinowiska食性: Rybożerca / Drapieżnik翼展: 55 cm
在 iNaturalist 上查看
聆听鸣叫:
Bączek (zwyczajny) (Ixobrychus minutus) – gatunek średniej wielkości ptaka brodzącego z rodziny czaplowatych (Ardeidae), zamieszkujący Eurazję, Afrykę i Australię; od początku XXI wieku lęgi stwierdzane także na Nowej Kaledonii. Nie jest zagrożony.
描述文本来自波兰语维基百科,以 Creative Commons Attribution-ShareAlike 许可共享。
