
(c) Carlos N. G. Bocos, all rights reserved, uploaded by Carlos N. G. Bocos
Orzełek
Hieraaetus pennatus
★★★★
Kriticky ohrozenýBiotop: Lasy / ŁąkiPotrava: DrapieżnikRozpätie: 120 cm
Zobraziť na iNaturalist
Vypočuť spev:
Orzełek włochaty, orzełek (Hieraaetus pennatus) – gatunek dużego, wędrownego ptaka drapieżnego z rodziny jastrzębiowatych (Accipitridae). Zamieszkuje Eurazję i Afrykę. Nie jest zagrożony wyginięciem.
Text popisu pochádza z poľskej Wikipédie a je zdieľaný pod licenciou Creative Commons Attribution-ShareAlike.
