
(c) Alex Shure, some rights reserved (CC BY-NC), uploaded by Alex Shure
Mewa siodłata
Larus marinus
★★
Málo ohrozenýBiotop: Otwarte wodyPotrava: Wszystkożerca / DrapieżnikRozpätie: 160 cm
Zobraziť na iNaturalist
Vypočuť spev:
Mewa siodłata (Larus marinus) – gatunek największego ptaka z rodziny mewowatych (Laridae). Jego obszar występowania ograniczony jest do wysp i wybrzeży północnego Atlantyku oraz przyległych rejonów Oceanu Arktycznego. Nie jest zagrożony wyginięciem.
Text popisu pochádza z poľskej Wikipédie a je zdieľaný pod licenciou Creative Commons Attribution-ShareAlike.
