Mewa mała (Hydrocoloeus minutus) – gatunek średniej wielkości ptaka wodnego z rodziny mewowatych (Laridae); najmniejszy gatunek mewy. Nie jest zagrożony wyginięciem.
Mewa mała
Profil druhu
Mewa mała
Hydrocoloeus minutus
W locie widać jej smoliście czarny spód skrzydeł. Gniazduje w Polsce ekstremalnie rzadko (EN).
mewa-mala
Z poznámok o druhu
Ďalšie profily
