AjudaNúmero de artigos no carrinho: 0
Meteorologia do vale
Miliczagora14°dia16°noite5°Sułówagora15°dia17°noite5°Żmigródagora15°dia17°noite5°Przygodziceagora14°dia15°noite6°Krośniceagora14°dia16°noite5°Odolanówagora14°dia16°noite5°Stawnoagora13°dia16°noite6°Ruda Milickaagora13°dia16°noite6°Ruda Żmigrodzkaagora14°dia16°noite6°Ruda Sułowskaagora14°dia16°noite6°Dębnicaagora14°dia15°noite7°Antoninagora14°dia15°noite6°Niezgodaagora14°dia16°noite5°Joachimówkaagora13°dia15°noite6°Grabownicaagora13°dia16°noite6°Miliczagora14°dia16°noite5°Sułówagora15°dia17°noite5°Żmigródagora15°dia17°noite5°Przygodziceagora14°dia15°noite6°Krośniceagora14°dia16°noite5°Odolanówagora14°dia16°noite5°Stawnoagora13°dia16°noite6°Ruda Milickaagora13°dia16°noite6°Ruda Żmigrodzkaagora14°dia16°noite6°Ruda Sułowskaagora14°dia16°noite6°Dębnicaagora14°dia15°noite7°Antoninagora14°dia15°noite6°Niezgodaagora14°dia16°noite5°Joachimówkaagora13°dia15°noite6°Grabownicaagora13°dia16°noite6°
Uszatka
(c) Michael Hodge, some rights reserved (CC BY-NC-SA)

Uszatka

Asio otus

★★
Pouco preocupante
Habitat: Lasy / OsadyDieta: DrapieżnikEnvergadura: 95 cm
Ver no iNaturalist

Ouvir cantos:

Uszatka (zwyczajna), sowa uszata (Asio otus) – gatunek średniej wielkości ptaka drapieżnego z rodziny puszczykowatych (Strigidae). Nie jest zagrożona wyginięciem.

5,0