
(c) zametnya, some rights reserved (CC BY-NC)
Świstun
Mareca penelope
★★★
Quase ameaçadaHabitat: Otwarte wodyDieta: RoślinożercaEnvergadura: 80 cm
Ver no iNaturalist
Ouvir cantos:
Świstun zwyczajny, świstun (Mareca penelope) – gatunek średniej wielkości wędrownego ptaka wodnego z rodziny kaczkowatych (Anatidae). Nie wyróżnia się podgatunków.
