
Pluszcz
Cinclus cinclus
★★★★
Criticamente ameaçadaHabitat: Otwarte wodyDieta: OwadożercaEnvergadura: 28 cm
Ver no iNaturalist
Ouvir cantos:
Pluszcz (zwyczajny) (Cinclus cinclus) – gatunek małego ptaka z rodziny pluszczy (Cinclidae), zamieszkujący Eurazję i północno-zachodnią Afrykę. Nie jest zagrożony wyginięciem.
