
(c) hedera.baltica, some rights reserved (CC BY-SA)
Wrona siwa
Corvus cornix
★
Non menacéHabitat : Łąki / MiastoRégime : WszystkożercaEnvergure : 100 cm
Voir sur iNaturalist
Écouter les chants :
Wrona zwyczajna, wrona siwa, wrona (Corvus corone) – gatunek średniej wielkości ptaka z rodziny krukowatych (Corvidae), zamieszkujący Eurazję oraz niewielkie obszary w północnej Afryce. Zasadniczo wędrowny, choć duża część osobników jest już osiadła (zwłaszcza populacje miejskie). Nie jest zagrożony.
Le texte de la description provient de la Wikipédia polonaise et est partagé sous la licence Creative Commons Attribution-ShareAlike.
