AideNombre d'articles dans le panier : 0
Météo de la vallée
Uszatka
(c) Michael Hodge, some rights reserved (CC BY-NC-SA)

Uszatka

Asio otus

★★
Préoccupation mineure
Habitat : Lasy / OsadyRégime : DrapieżnikEnvergure : 95 cm
Voir sur iNaturalist

Écouter les chants :

Uszatka (zwyczajna), sowa uszata (Asio otus) – gatunek średniej wielkości ptaka drapieżnego z rodziny puszczykowatych (Strigidae). Nie jest zagrożona wyginięciem.

5,0