
(c) Gabi Rusu, some rights reserved (CC BY-NC), uploaded by Gabi Rusu
Samotnik
Tringa ochropus
★★★
Quasi menacéHabitat : Lasy / Otwarte wodyRégime : OwadożercaEnvergure : 40 cm
Voir sur iNaturalist
Écouter les chants :
Samotnik, brodziec samotny, stalugwa (Tringa ochropus) – gatunek średniej wielkości ptaka wędrownego z rodziny bekasowatych (Scolopacidae). Nie wyróżnia się podgatunków. Nie jest zagrożony wyginięciem.
Le texte de la description provient de la Wikipédia polonaise et est partagé sous la licence Creative Commons Attribution-ShareAlike.
