
(c) caroline legg, some rights reserved (CC BY)
Perkoz dwuczuby
Podiceps cristatus
★
Non menacéHabitat : Otwarte WodyRégime : RybożercaEnvergure : 90 cm
Voir sur iNaturalist
Écouter les chants :
Perkoz dwuczuby (Podiceps cristatus) – gatunek średniej wielkości wędrownego ptaka wodnego z rodziny perkozów (Podicipedidae). Zamieszkuje głównie Eurazję, plamowo także Afrykę, Australię i Nową Zelandię. Nie jest zagrożony.
Le texte de la description provient de la Wikipédia polonaise et est partagé sous la licence Creative Commons Attribution-ShareAlike.
