
(c) Carlos N. G. Bocos, all rights reserved, uploaded by Carlos N. G. Bocos
Orzełek
Hieraaetus pennatus
★★★★
En danger critiqueHabitat : Lasy / ŁąkiRégime : DrapieżnikEnvergure : 120 cm
Voir sur iNaturalist
Écouter les chants :
Orzełek włochaty, orzełek (Hieraaetus pennatus) – gatunek dużego, wędrownego ptaka drapieżnego z rodziny jastrzębiowatych (Accipitridae). Zamieszkuje Eurazję i Afrykę. Nie jest zagrożony wyginięciem.
Le texte de la description provient de la Wikipédia polonaise et est partagé sous la licence Creative Commons Attribution-ShareAlike.
