
(c) Ján Svetlík, some rights reserved (CC BY-NC-ND)
Mewa czarnogłowa
Ichthyaetus melanocephalus
★★★
Quasi menacéHabitat : Otwarte wodyRégime : WszystkożercaEnvergure : 100 cm
Voir sur iNaturalist
Écouter les chants :
Mewa czarnogłowa (Ichthyaetus melanocephalus) – gatunek dużego ptaka wodnego z rodziny mewowatych (Laridae). Nie jest zagrożony wyginięciem.
