
(c) Ad Konings, some rights reserved (CC BY-NC), uploaded by Ad Konings
Kawka
Coloeus monedula
★
Non menacéHabitat : Miasto / LasyRégime : WszystkożercaEnvergure : 73 cm
Voir sur iNaturalist
Écouter les chants :
Kawka (zwyczajna) (Coloeus monedula) – gatunek średniej wielkości ptaka synantropijnego z rodziny krukowatych (Corvidae), blisko spokrewniony z kawką srokatą. Zamieszkuje Eurazję i północno-zachodnią Afrykę.
Le texte de la description provient de la Wikipédia polonaise et est partagé sous la licence Creative Commons Attribution-ShareAlike.
