
no rights reserved, uploaded by Joshua S. Martin
Kania czarna
Milvus migrans
★★★★
En danger critiqueHabitat : Lasy / Otwarte wodyRégime : Padlinożerca / RybożercaEnvergure : 145 cm
Voir sur iNaturalist
Écouter les chants :
Kania czarna, kania brunatna (Milvus migrans) – gatunek dużego ptaka z rodziny jastrzębiowatych (Accipitridae), zamieszkujący Eurazję, Afrykę i Australazję.
