
(c) Aleksey Levashkin, some rights reserved (CC BY-NC), uploaded by Aleksey Levashkin
Droździk
Turdus iliacus
★★
Préoccupation mineureHabitat : Lasy / ŁąkiRégime : WszystkożercaEnvergure : 34 cm
Voir sur iNaturalist
Écouter les chants :
Droździk, drozd rdzawoboczny (Turdus iliacus) – gatunek średniej wielkości wędrownego ptaka z rodziny drozdowatych (Turdidae). Występuje w Eurazji i w północnej Afryce (podczas zimowania). Nie jest zagrożony wyginięciem.
Le texte de la description provient de la Wikipédia polonaise et est partagé sous la licence Creative Commons Attribution-ShareAlike.
