Czeczotka (zwyczajna), czeczotka (Acanthis flammea) – gatunek niewielkiego ptaka wędrownego z rodziny łuszczakowatych (Fringillidae). Występuje w Eurazji i Ameryce Północnej.
Czeczotka
Profil de l'espèce
Czeczotka
Acanthis flammea
Tundrowy ptaszek z malinową czapeczką tłumnie odwiedzający na mrozach milickie i dolnośląskie brzozy.
czeczotka
Extrait des notes sur l'espèce
Plus de profils
