Mewa srebrzysta (Larus argentatus) – gatunek dużego ptaka wodnego z rodziny mewowatych (Laridae), zamieszkującego Europę, głównie północną i zachodnią.
Mewa srebrzysta
Perfil de la especie
Mewa srebrzysta
Larus argentatus
Jej pisklęta uderzają w czerwoną plamkę na dziobie wymuszając karmienie podczas żerowania na śródlądowych ławicach.
mewa-srebrzysta
De las notas sobre la especie
Más perfiles
