Mewa mała (Hydrocoloeus minutus) – gatunek średniej wielkości ptaka wodnego z rodziny mewowatych (Laridae); najmniejszy gatunek mewy. Nie jest zagrożony wyginięciem.
Mewa mała
Perfil de la especie
Mewa mała
Hydrocoloeus minutus
W locie widać jej smoliście czarny spód skrzydeł. Gniazduje w Polsce ekstremalnie rzadko (EN).
mewa-mala
De las notas sobre la especie
Más perfiles
