
(c) Геннадий, some rights reserved (CC BY-NC), uploaded by Геннадий
Sieweczka rzeczna
Charadrius dubius
★★
Preocupación menorHábitat: Otwarte wodyDieta: OwadożercaEnvergadura: 45 cm
Ver en iNaturalist
Escuchar cantos:
Sieweczka rzeczna, siewka rzeczna, dżdżownik rzeczny (Charadrius dubius) – gatunek małego ptaka z rodziny sieweczkowatych (Charadriidae), związany z brzegami wód.
