
(c) brian stahls, some rights reserved (CC BY-NC), uploaded by brian stahls
Nurogęś
Mergus merganser
★
No amenazadoHábitat: Otwarte wody / LasyDieta: RybożercaEnvergadura: 95 cm
Ver en iNaturalist
Escuchar cantos:
Nurogęś, tracz nurogęś (Mergus merganser) – gatunek dużego ptaka wodnego z rodziny kaczkowatych (Anatidae), zamieszkujący Eurazję i Amerykę Północną. Nie jest zagrożony.
