
(c) Ján Svetlík, some rights reserved (CC BY-NC-ND)
Mewa czarnogłowa
Ichthyaetus melanocephalus
★★★
Casi amenazadoHábitat: Otwarte wodyDieta: WszystkożercaEnvergadura: 100 cm
Ver en iNaturalist
Escuchar cantos:
Mewa czarnogłowa (Ichthyaetus melanocephalus) – gatunek dużego ptaka wodnego z rodziny mewowatych (Laridae). Nie jest zagrożony wyginięciem.
