
(c) Greg Lasley, some rights reserved (CC BY-NC), uploaded by Greg Lasley
Krakwa
Mareca strepera
★★★
Casi amenazadoHábitat: Otwarte wodyDieta: RoślinożercaEnvergadura: 90 cm
Ver en iNaturalist
Escuchar cantos:
Krakwa, kaczka krakwa (Mareca strepera) – gatunek średniego lub dużego wędrownego ptaka wodnego z rodziny kaczkowatych (Anatidae). Nie jest zagrożony wyginięciem.
