
(c) Davide Diana, some rights reserved (CC BY-NC), uploaded by Davide Diana
Kania ruda
Milvus milvus
★★
Preocupación menorHábitat: Lasy / ŁąkiDieta: Padlinożerca / DrapieżnikEnvergadura: 165 cm
Ver en iNaturalist
Escuchar cantos:
Kania ruda, kania rdzawa (Milvus milvus) – gatunek dużego ptaka drapieżnego z rodziny jastrzębiowatych (Accipitridae).
