
(c) Sergey Yeliseev, some rights reserved (CC BY-NC-ND)
Dzięciołek
Dryobates minor
★
No amenazadoHábitat: LasyDieta: OwadożercaEnvergadura: 26 cm
Ver en iNaturalist
Escuchar cantos:
Dzięciołek, dzięcioł mały (Dryobates minor) – gatunek małego ptaka z rodziny dzięciołowatych (Picidae), zamieszkujący Eurazję i skrajnie północną Afrykę. Nie jest zagrożony.
