HilfeAnzahl der Artikel im Warenkorb: 0
Wetter im Tal
Miliczjetzt14°Tag16°Nacht5°Sułówjetzt15°Tag17°Nacht5°Żmigródjetzt15°Tag17°Nacht5°Przygodzicejetzt14°Tag15°Nacht6°Krośnicejetzt14°Tag16°Nacht5°Odolanówjetzt14°Tag16°Nacht5°Stawnojetzt13°Tag16°Nacht6°Ruda Milickajetzt13°Tag16°Nacht6°Ruda Żmigrodzkajetzt14°Tag16°Nacht6°Ruda Sułowskajetzt14°Tag16°Nacht6°Dębnicajetzt14°Tag15°Nacht7°Antoninjetzt14°Tag15°Nacht6°Niezgodajetzt14°Tag16°Nacht5°Joachimówkajetzt13°Tag15°Nacht6°Grabownicajetzt13°Tag16°Nacht6°Miliczjetzt14°Tag16°Nacht5°Sułówjetzt15°Tag17°Nacht5°Żmigródjetzt15°Tag17°Nacht5°Przygodzicejetzt14°Tag15°Nacht6°Krośnicejetzt14°Tag16°Nacht5°Odolanówjetzt14°Tag16°Nacht5°Stawnojetzt13°Tag16°Nacht6°Ruda Milickajetzt13°Tag16°Nacht6°Ruda Żmigrodzkajetzt14°Tag16°Nacht6°Ruda Sułowskajetzt14°Tag16°Nacht6°Dębnicajetzt14°Tag15°Nacht7°Antoninjetzt14°Tag15°Nacht6°Niezgodajetzt14°Tag16°Nacht5°Joachimówkajetzt13°Tag15°Nacht6°Grabownicajetzt13°Tag16°Nacht6°
Uszatka
(c) Michael Hodge, some rights reserved (CC BY-NC-SA)

Uszatka

Asio otus

★★
Geringes Risiko
Lebensraum: Lasy / OsadyErnährung: DrapieżnikFlügelspannweite: 95 cm
Auf iNaturalist ansehen

Gesang anhören:

Uszatka (zwyczajna), sowa uszata (Asio otus) – gatunek średniej wielkości ptaka drapieżnego z rodziny puszczykowatych (Strigidae). Nie jest zagrożona wyginięciem.

5,0