
(c) Michael Hodge, some rights reserved (CC BY-NC-SA)
Uszatka
Asio otus
★★
Geringes RisikoLebensraum: Lasy / OsadyErnährung: DrapieżnikFlügelspannweite: 95 cm
Auf iNaturalist ansehen
Gesang anhören:
Uszatka (zwyczajna), sowa uszata (Asio otus) – gatunek średniej wielkości ptaka drapieżnego z rodziny puszczykowatych (Strigidae). Nie jest zagrożona wyginięciem.
