
(c) zametnya, some rights reserved (CC BY-NC)
Świstun
Mareca penelope
★★★
Potenziell gefährdetLebensraum: Otwarte wodyErnährung: RoślinożercaFlügelspannweite: 80 cm
Auf iNaturalist ansehen
Gesang anhören:
Świstun zwyczajny, świstun (Mareca penelope) – gatunek średniej wielkości wędrownego ptaka wodnego z rodziny kaczkowatych (Anatidae). Nie wyróżnia się podgatunków.
