
(c) Dmitry Dubikovskiy, some rights reserved (CC BY-NC), uploaded by Dmitry Dubikovskiy
Śmieszka
Chroicocephalus ridibundus
★
Nicht gefährdetLebensraum: Otwarte wodyErnährung: WszystkożercaFlügelspannweite: 105 cm
Auf iNaturalist ansehen
Gesang anhören:
Mewa śmieszka, śmieszka (Chroicocephalus ridibundus) – gatunek średniego, wędrownego ptaka wodnego z rodziny mewowatych (Laridae).
