
(c) Don-Jean Leandri-Breton, all rights reserved, uploaded by Don-Jean Leandri-Breton
Sieweczka obrożna
Charadrius hiaticula
★★★
Potenziell gefährdetLebensraum: Otwarte wodyErnährung: OwadożercaFlügelspannweite: 45 cm
Auf iNaturalist ansehen
Gesang anhören:
Sieweczka obrożna, lądowiec (Charadrius hiaticula) – gatunek średniej wielkości ptaka wędrownego z rodziny sieweczkowatych (Charadriidae).
