
Pluszcz
Cinclus cinclus
★★★★
Vom Aussterben bedrohtLebensraum: Otwarte wodyErnährung: OwadożercaFlügelspannweite: 28 cm
Auf iNaturalist ansehen
Gesang anhören:
Pluszcz (zwyczajny) (Cinclus cinclus) – gatunek małego ptaka z rodziny pluszczy (Cinclidae), zamieszkujący Eurazję i północno-zachodnią Afrykę. Nie jest zagrożony wyginięciem.
