
(c) Greg Lasley, some rights reserved (CC BY-NC), uploaded by Greg Lasley
Krakwa
Mareca strepera
★★★
Potenziell gefährdetLebensraum: Otwarte wodyErnährung: RoślinożercaFlügelspannweite: 90 cm
Auf iNaturalist ansehen
Gesang anhören:
Krakwa, kaczka krakwa (Mareca strepera) – gatunek średniego lub dużego wędrownego ptaka wodnego z rodziny kaczkowatych (Anatidae). Nie jest zagrożony wyginięciem.
