
(c) Davide Diana, some rights reserved (CC BY-NC), uploaded by Davide Diana
Kania ruda
Milvus milvus
★★
Geringes RisikoLebensraum: Lasy / ŁąkiErnährung: Padlinożerca / DrapieżnikFlügelspannweite: 165 cm
Auf iNaturalist ansehen
Gesang anhören:
Kania ruda, kania rdzawa (Milvus milvus) – gatunek dużego ptaka drapieżnego z rodziny jastrzębiowatych (Accipitridae).
