
no rights reserved, uploaded by Joshua S. Martin
Kania czarna
Milvus migrans
★★★★
Vom Aussterben bedrohtLebensraum: Lasy / Otwarte wodyErnährung: Padlinożerca / RybożercaFlügelspannweite: 145 cm
Auf iNaturalist ansehen
Gesang anhören:
Kania czarna, kania brunatna (Milvus migrans) – gatunek dużego ptaka z rodziny jastrzębiowatych (Accipitridae), zamieszkujący Eurazję, Afrykę i Australazję.
