
(c) Terry Gray, some rights reserved (CC BY-NC), uploaded by Terry Gray
Sowa jarzębata
Surnia ulula
★★★
Středně ohroženýBiotop: LasyStrava: DrapieżnikRozpětí: 80 cm
Zobrazit v iNaturalist
Poslechnout zpěv:
Sowa jarzębata (Surnia ulula) – gatunek średniej wielkości ptaka drapieżnego z rodziny puszczykowatych (Strigidae), zamieszkujący Eurazję i Amerykę Północną. Nie jest zagrożony.
