
(c) Carlos N. G. Bocos, all rights reserved, uploaded by Carlos N. G. Bocos
Orzełek
Hieraaetus pennatus
★★★★
Velmi ohroženýBiotop: Lasy / ŁąkiStrava: DrapieżnikRozpětí: 120 cm
Zobrazit v iNaturalist
Poslechnout zpěv:
Orzełek włochaty, orzełek (Hieraaetus pennatus) – gatunek dużego, wędrownego ptaka drapieżnego z rodziny jastrzębiowatych (Accipitridae). Zamieszkuje Eurazję i Afrykę. Nie jest zagrożony wyginięciem.
Text popisu pochází z polské Wikipedie a je sdílen pod licencí Creative Commons Attribution-ShareAlike.
