
(c) Alex Shure, some rights reserved (CC BY-NC), uploaded by Alex Shure
Mewa siodłata
Larus marinus
★★
Málo ohroženýBiotop: Otwarte wodyStrava: Wszystkożerca / DrapieżnikRozpětí: 160 cm
Zobrazit v iNaturalist
Poslechnout zpěv:
Mewa siodłata (Larus marinus) – gatunek największego ptaka z rodziny mewowatych (Laridae). Jego obszar występowania ograniczony jest do wysp i wybrzeży północnego Atlantyku oraz przyległych rejonów Oceanu Arktycznego. Nie jest zagrożony wyginięciem.
Text popisu pochází z polské Wikipedie a je sdílen pod licencí Creative Commons Attribution-ShareAlike.
