
(c) Ad Konings, some rights reserved (CC BY-NC), uploaded by Ad Konings
Kawka
Coloeus monedula
★
NeohroženýBiotop: Miasto / LasyStrava: WszystkożercaRozpětí: 73 cm
Zobrazit v iNaturalist
Poslechnout zpěv:
Kawka (zwyczajna) (Coloeus monedula) – gatunek średniej wielkości ptaka synantropijnego z rodziny krukowatych (Corvidae), blisko spokrewniony z kawką srokatą. Zamieszkuje Eurazję i północno-zachodnią Afrykę.
Text popisu pochází z polské Wikipedie a je sdílen pod licencí Creative Commons Attribution-ShareAlike.
