Wrona zwyczajna, wrona siwa, wrona (Corvus corone) – gatunek średniej wielkości ptaka z rodziny krukowatych (Corvidae), zamieszkujący Eurazję oraz niewielkie obszary w północnej Afryce. Zasadniczo wędrowny, choć duża część osobników jest już osiadła (zwłaszcza populacje miejskie). Nie jest zagrożony.
Wrona siwa
Profil druhu
Wrona siwa
Corvus cornix
Bezwzględny, inteligentny rabuś obcych gniazd potrafiący działać zespołowo.
wrona-siwa
Z poznámek o druhu
Další profily
