Sowa jarzębata (Surnia ulula) – gatunek średniej wielkości ptaka drapieżnego z rodziny puszczykowatych (Strigidae), zamieszkujący Eurazję i Amerykę Północną. Nie jest zagrożony.
Sowa jarzębata
प्रजाति प्रोफ़ाइल
Sowa jarzębata
Surnia ulula
Awaria natury w ciele sowy polującej jako dzienny jastrząb spędzona na Barycz wyłącznie za sprawą syberyjskiego absolutnego głodu.
sowa-jarzebata
प्रजाति नोट्स से
और प्रोफ़ाइल
