Mewa siodłata (Larus marinus) – gatunek największego ptaka z rodziny mewowatych (Laridae). Jego obszar występowania ograniczony jest do wysp i wybrzeży północnego Atlantyku oraz przyległych rejonów Oceanu Arktycznego. Nie jest zagrożony wyginięciem.
Mewa siodłata
प्रजाति प्रोफ़ाइल
Mewa siodłata
Larus marinus
Potwór o czarnym płaszczu mogący upolować i natychmiast utopić w stawie zdrowego dorosłego perkoza w ataku na wodzie.
mewa-siodlata
प्रजाति नोट्स से
और प्रोफ़ाइल
