
(c) Terry Gray, some rights reserved (CC BY-NC), uploaded by Terry Gray
Sowa jarzębata
Surnia ulula
★★★
लगभग खतरे मेंआवास: Lasyआहार: Drapieżnikपंख फैलाव: 80 cm
iNaturalist पर देखें
कॉल सुनें:
Sowa jarzębata (Surnia ulula) – gatunek średniej wielkości ptaka drapieżnego z rodziny puszczykowatych (Strigidae), zamieszkujący Eurazję i Amerykę Północną. Nie jest zagrożony.
